«Такі цікаві казки»

З самого раннього дитинства ми чуємо казки. Їх нам читає матуся, коли вкладає спати, розповідає бабуся тихими зимовими вечорами. Ми слухаємо казки в дитячому садочку, зустрічаємося з ними і в школі. Казки супроводжують нас усе життя. Їх люблять не лише діти, а й дорослі.
17 листопада у Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» у рамках тижня толерантності та доброчинності учнями молодших класів з порушенням опорно-рухового апарату та нечуючими вихованцями закладу був проведений конкурс народних казок «Такі цікаві казки». Оцінювали дітей суворе, але таке справедливе журі – учні старших класів. Вони мали змогу оцінювати виступати за такими критеріями: артистичність, музичний супровід, декорації, костюми та загальне враження. Переглянувши виступи дітей, суддівська колегія оголосила переможців та учасників, які перемогли в номінаціях «Найцікавіша казка», «Наймузичніша казка» та «Найкращі актори».
В номінації «Найцікавіша казка» перемогли учні 1-В класу, які показали казку «Колосок». З цієї казки діти зрозуміли прості істини: «хто працює, той їсть»; працьовитість завжди нагороджуєть­ся, адже праця збагачує життя людини.

Учні 0-А, 1-А та 3-А класів стали переможцями в номінації «Наймузичніша казка», презентувавши відому всім нам казку «Рукавичка» на новий лад. Останні слова казки: «Казка вчить: в добрі вам жити і дружбою дорожити!» ще раз нагадали дітям, що дружба має велике значення в житті кожної людини.
Номінацією «Найкращі актори» нагороджено учнів 3-Г класу за казку «Коза-дереза». Завдяки чудовій грі акторів, глядачі опинилися на ярмарку та тішилися майстерною акторською грою кози учасників казкового дійства.
ІІІ місце зайняли учні 3-В класу, інсценізувавши казку «Ріпка» на новий лад. Родзинкою казки стала чудова акторська гра кицьки, а казка навчила єдності та взаєморозуміння, адже гуртом можна впоратися з будь-якими труднощами у житті.
Діти 2-А та 4-А класів презентували казку «Колобок». Завдяки чудовій акторській грі їм вдалося посісти ІІ призове місце конкурсу казок та попередити дітей про те, що небезпека чатує поруч, і обов’язково треба слухняними, щоб не трапилось біди.
Переможцями конкурсу стали учні 2-Б класу з казкою «Вовк та семеро козенят». Мати-кізонька вразила своєю акторською грою, а вовк став відкриттям казкового дійства, заполонивши серця кожного глядача.
Дякуємо вихователям за чудову підготовку, дітям – за бажання та чудове виконання своїх ролей. Бажаємо, щоб Ваше життя було, наче казка і всі мрії здійснювалися.

Марина Пивовар, вихователь 3-В класу
Рекомендовано для публікації на сайті Департаменту освіту

Коментарі