«Обережність дітей під час літніх канікул – запорука життя та здоров’я»

Навесні в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в навчальному закладі проведені заходи, метою яких було – сформувати у дітей свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної  поведінки у повсякденному житті та у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
При проведенні Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності педагоги реалізували вищесказане відповідно до вікової категорії своїх учнів та вихованців і удоступній для сприйняття формі донесли до дітей елементарні знання з питань безпеки життєдіяльності.
Учні закріпили правила пожежної безпеки, правила безпеки при користуванні колючими, гострими і ріжучими предметами, правила безпеки з електропобутовими та газовими приладами, їстівними і неїстівними ягодами, грибами, шкідливими комахами. Діти дошкільного відділення і початкових класів із задоволенням відгадували загадки, слухали уривки художніх творів, вірші та відповідали на запитання педагогів. Малюки також вивчили номери виклику екстерних служб 101, 104, 102.
Учням старших класів найбільше запам’яталася екскурсія до пожежної частини. Вони із задоволенням розглядали пожежні машини, бойовий одяг та спорядження пожежного-рятувальника. Дехто із учнів, які відчули себе в ролі рятувальника, пообіцяли здобути в майбутньому саме цю професію.
Вирішуючи проблему дитячого дорожньо-транспортного травматизму, педагоги акцентували увагу дітей і їх батьків на поширені причини ДТП у дітей. 
В навчальному закладі був проведений єдиний національний урок «Безпека на дорозі – безпека життя». Для учнів старших класів провели конкурс на знання дорожніх знаків «Школа вуличних наук» з рішенням ситуаційних задач, а для початкових класів – конкурс малюнків «Я – зразковий пішохід». Щоб уникнути неприємних ситуацій, щоб літній відпочинок не був зіпсований для учнів і їх батьків були розроблені Пам’ятки на літні канікули, надані поради батькам щодо виховання у дітей навичок культури безпечної поведінки.
Учням дуже сподобалися заходи. Вони почерпнули для себе багато корисної інформації та пообіцяли бути чемними.
Ірина Самарська, вихователь, відповідальна за роботу охорони праці

Коментарі