«Де знайти вітамін життя?»

Настала осінь… Дні стали похмурішими та дощовими, прогулянки на свіжому повітрі прохолоднішими та коротшими. В такі сумні осінні дні хочеться випити чашечку теплого ароматного чаю, читаючи цікаву книгу, та відпочити у теплому затишному місці. А де ж можна знайти цікаву та захоплюючу книгу? Всі ми знаємо – в бібліотеці!
Учні 4-В класу є активними читачами не лише нашої шкільної бібліотеки, а й інших, тому до себе на гостину нас запросили з бібліотеки-філії №2 на цікаву та захоплюючу гру «Де знайти вітамін життя?». Учні «Джерела» добре знаються на корисній та шкідливій їжі, тому з задоволенням вирушили на пошуки вітамінів життя.
Гра складалася з чотирьох етапів:
1 етап – «Корисна та шкідлива їжа»;
2 етап – «Розгадай загадки»;
3 етап – «Групи вітамінів»;
4 етап – «Шлях корисного врожаю»;
5 етап – «Рух – це життя».
На першому етапі діти продемонстрували гарні знання, розподіляючи їжу у дві колонки, крім того, вони, навіть пояснювали, які продукти є шкідливими, а які корисними. Обговорюючи кожен продукт, бібліотекар поглибив знання вихованців з теми і мотивував до вживання корисної їжі.
Всі діти, та що там діти, навіть дорослі, полюбляють загадки, особливо, якщо ці загадки «смачні» та «корисні». Другий етап складався з різноманітних загадок, які учням вдавалося швидко відгадувати, проте, були й кумедні відповіді, які ще більше підняли настрій всіх учасників гри.
Кожен знає, що в продуктах містяться вітаміни, які саме вітаміни і в яких продуктах у значній кількості дізналися гравці, розподіляючи запропоновані продукти до відповідних назв вітамінів. Це завдання було непросте для учасників, але дуже важливим, тому що тепер діти знатимуть, які продукти потрібно вживати, щоб зберегти та зміцнити власне здоров’я.

Засидівшись на стільцях, дізнавшись багато нового та цікавого, на наступному етапі наші активні читачі пройшли шлях корисного врожаю. Цікаві рухливі ігри, пов’язані з завантаженням, транспортуванням та розвантаженням продуктів, провела бібліотекар. Діти були в захваті! Недарма кажуть: «Рух – це життя». Якщо людина не вестиме рухливий спосіб життя, то навіть корисна їжа не допоможе її здоров’ю. Тому, для того, щоб бути здоровим потрібно рухатися, і в цьому нашим гравцям допомогли веселі танці. Діти з таким задоволенням та запалом танцювали, веселилися та раділи, що ми можемо бути впевнені – ці діти будуть здоровими!
Дякуємо дитячій бібліотеці-філії №2 за цікаву гру, а учням за активну участь та гарні знання, які вони продемонстрували. Бажаємо всім бути здоровими!

Марина Пивовар, вихователь 4-В класу

Коментарі