Вертеп, колядки та щедрівки від добрих гостей - Запорізької школи-інтернату «Січовий колегіум».

Вражають своєю різноманітністю та колоритом українські зимові народні свята: вечорниці на Андрія, День Святого Миколая, Новий рік, Різдво, Щедрий вечір та Маланки, ну і, звичайно ж, Водохреща як завершальний етап зимових святкувань.
До відродження народних звичаїв і обрядів активно взялися вихованці вокального гуртка «Березіль» Запорізької школи-інтернату «Січовий колегіум» за підтримки директора Єршової Валентини Омелянівни.
Юнаки та дівчата, мандруючи від одного навчального закладу до іншого з цікавим театралізованим дійством, вітали усіх із Новорічно-різдвяними святами.

18 січня 2018 року колегіанти із дзвінкими піснями та теплими словами побажань   завітали й до нашої школи «Джерело» з фрагментом обряду «Зимові святки». Вони привітали всю шкільну родину із святом Василя та Маланки, співали колядки й щедрівки, бажали всім добра й мирного неба. 
Учасники «живого» вертепу співали зимові обрядові пісні під акомпанемент баяниста Козакова Анатолія Петровича.
Гармонійно поєднувалась музика зі співом. Багатоголосся під час виконання народних пісень, коли одночасно голоси співаків то розходились, то зливались в унісон, викликало щире захоплення як у дітей, так і в дорослих.
Цікавим було виконання елементу різдвяно-новорічного обряду «Коза». Хлопці засівали, бажаючи усім щастя та здоров’я на довгі літа.
Це був блискучий, талановитий виступ, який створив у нашій школі чудову атмосферу свята. Провели артистів гучними оплесками та теплими словами подяки.

 Ми дуже вдячні вихованцям та педагогам «Січового колегіуму» за подаровані позитивні емоції, гарний настрій та за відтворення українських народних звичаїв і традицій. Сподіваємось, що це стане чудовою щорічною традицією, ми завжди чекаємо на добрих гостей!

Олена Зайцева, педагог-організатор

Коментарі