«Любов до професії народжується у школі»



     Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатний працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. І справді, дуже нелегко розібратися у такому великому розмаїтті професій.
      З метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формування позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, розширення світогляду дитини та уявлень про різноманітність існуючих професій, в нашій школі з 5 по 9 лютого проводився Тиждень профорієнтації «Освіта – скарб, праця – ключ до нього». В рамках цього Тижня було проведено низку виховних заходів для школярів.
     Тиждень розпочався з конкурсу малюнків та рекламних плакатів «Обирай професію», які згодом діти захищали на загальношкільному заході «Світ професій». Вихователями груп було проведено тематичні виховні години; за допомогою  плакатів з корисними порадами та рекомендаціями по вибору майбутньої професії оформлено інформаційний куточок «Твоя професія – твоє майбутнє».
Завершальним акордом став загальношкільний захід «Світ професій», у якому взяли участь учні 1-12 класів. Кожен клас обрав професію для презентації. Форми презентування були найрізноманітніші: інформаційні плакати, мультимедійні презентації, короткі відео-ролики та оформлені тематичні столики з даної теми. Під час заходу були представлено професії кінолога, дизайнера, мультиплікатора, вчителя, перукаря, повара-кондитера, будівельника, хіміка, блогера та баріста. Захід виявився дуже цікавим та пізнавальним для дітей, адже всі вони вклали свою працю та сили, були активними у іграх с залом «Назви професію», «Асоціація».  А наприкінці учні 9 класу, презентуючи професію хіміка, показали залу справжнє чудо - дослід з перекисом водню і дріжджами.
     Ось так цікаво, корисно пройшов тиждень профорієнтації: учні дізналися чимало нового про широкий світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та вміло. Неважливо, яку професію ви оберете – усі професії потрібні! Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

Коментарі