Хай вогонь в серцях палає, а пожежі не буває!


Закінчується навчальний рік, незабаром розпочнуться літні канікули, під час яких діти можуть залишатися наодинці вдома. З метою запобігання виникнення пожеж та закріплення знань вихованців про безпечну поведінку під час надзвичайних ситуацій, учні 2 -А класу, разом із вчителем Кириченко А.В. та вихователем Птіциною Г.В., відвідали пожежну частину аварійно-рятувального загону спеціального призначення (АРЗ  СП) міста Запоріжжя. 
Під час цієї екскурсії діти отримали масу позитивних емоцій від побаченого. Рятівники загону продемонстрували пожежні автомобілі та рятувальне обладнання. Школярі з великим задоволенням приміряли захисне спорядження пожежних, відчуваючи себе справжніми вогнеборцями. А яке здивування і захоплення викликала у школярів демонстрація практичного заняття пожежних: виїзд  машини зі звуко- світовим сигналом (сиреною), гасіння умовної пожежі. Також діти отримали можливість побачити, як працює трьохколінна висувна драбина, за допомогою якої рятувальники, під час пожежі в багатоповерхових будівельних спорудах, можуть дістатися навіть, до дев’ятого поверху і вище, щоб надати допомогу людям, які опинилися в замкненому колі вогню,  ризикуючи власним життям.

Ще одним сюрпризом для малечі стала можливість проїхатися в кабіні справжньої машини АРЗ СП зі справжнім пожежним, і це справило на них незабутнє враження.
Екскурсія  до аварійно-рятувального загону допомогла дітям зрозуміти, які наслідки можуть бути від небезпечного поводження з вогнем і наскільки важлива, і в той же час, важка,  праця рятівника.
Галина Птіцина, вихователь 2-А класу.

Коментарі