«Як тобі живеться, зимова пташко?», – акція- конкурс допомоги зимуючим птахам


Птахи! Їх можна побачити і почути скрізь: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах або просто на вулиці. Птахи — це пісня і політ. Це голоси лісів, полів, гір та пустель. Їхні пісні звучать на Землі цілий рік. Вони радують душу й наповнюють світ життям.
На вулицях панує чарівниця-зима, вона не тільки холодна – а й голодна! Особливо важко нашим пернатим друзям, які не полетіли у теплі краї, а залишилися з нами зимувати.
Тому птахів треба охороняти й берегти. Про них треба піклуватися і допомагати у скрутні хвилини. Саме тому доброю традицією в нашій школі є проведення заходів з охорони птахів.
Не став винятком і цей навчальний рік: 28 січня була оформлена виставка годівничок «Як тобі живеться, зимова пташко?», де кожен мав змогу підійти і помилуватися неповторними годівничками. В акції взяли участь учні 1-7 класів. Юні захисники пташок та їхні батьки дуже
відповідально та творчо підійшли до роботи. Всі діти були дуже активними. Учасники експериментували з матеріалами, формами, розмірами, стилями. Виготовляли годівнички з дерева, картону, пакетів, природних матеріалів.
31 січня, за результатами акції «Як тобі живеться, зимова пташко?», на подвір’ї школи відбулась святкова лінійка. Старшокласники розповіли про пернатих, їх спосіб життя, що вони полюбляють їсти, а завуч з виховної роботи Наталія Іванівна,  підбивши підсумки конкурсу, нагородила активістів солодкими подарунками. Їх отримали майже всі класи, адже було просто неможливо визначити переможця: всі годівнички були незвичайними, креативними,  чудовими.
Дякуємо всім, хто взяв участь у акції. Завдяки турботі дітей пташиний гомін не зникне з парків та скверів нашого міста.
Олена Зайцева, педагог-організатор

Коментарі