Як ми Масляну святкували…


Радо Масляну зустрічай,
Всі
х млинцями пригощай
!
   
   Масляна  -  одне з найстаріших традиційних свят українців. Воно триває цілий тиждень, коли господині готують  смачні млинці, як символ сонця, та пригощають ними учасників масових гулянь.  Ось і учні 5-А, 6-А, 7-А, 9-А та 10 класів з порушенням слуху разом з вихователями теж дружно проводжали зиму, вітали довгоочікувану весну та Масляну.   

   Головною метою заходу, безперечно, є збереження народних традицій, а також розширення світогляду учнів, зокрема, розповіді про те, як нині відзначають це свято  в інших країнах.   
   Діти та вчителі ретельно готувалися до святкування, яке вийшло веселим та смачним.  Спочатку дітлахи змагалися у спритності й влучності, попадаючи у ціль «сніговими» кульками. Насмішили всіх і конкурси «Донеси у ложці» та «Хрестики-нолики».
  




   Потім юні  господині показали всім справжній майстер-клас з випікання млинців. Дівчатка самостійно, пам`ятаючи настанови вихователів,  заколотили тісто та напекли  рум`яних тонесеньких кружалець. «Оце так Масляна!» - втішалися малі та дорослі, з апетитом смакуючи  млинцями з медом та варенням. Дісталося всім!
   Малечі надовго запам`ятається  святкове чаювання. Ще б пак! Куштуй усе, що заманеться!  Власноруч випечені млинці, пироги та пиріжки,  бублики та печиво, ароматний чай зі справжнього самовару — все додавало святкового настрою  та веселощів. А головне - всі відчували чарівний дух Масляної, наближення теплих сонячних днів. Наше свято вдалося на славу!
   
Вітаємо всіх зі святом Масляної і бажаємо  здоров'я і посмішок, радості і весняного настрою!

Юлія Слета, вихователь 5-А класу,
Наталія Дюжева, вихователь 6-А класу,
Дмитро Чепурненко, вихователь 7-А і 10-А класів,
Любов Меснянкіна, вихователь 9-А і 10 класів

Коментарі