Професія - актор лялькового театру


   Протягом місяця до нашого закладу приходили люди різних професій, ось і до учнів 6-Б і 7-Б класів прийшла майбутня актриса, студентка 2 курсу ЗНУ за профілем «Акторська майстерність» (у минулому випускниця  нашої школи) Діана Арзамаскова. Вона розповіла про історію виникнення ляльки-маріонетки, творчу атмосферу лялькового театру, які бувають ляльки та  як цікаво з ними працювати.





  Актор-лялькар — професія значно складніша, ніж просто акторство. Адже  якщо на сцену драматичного театру виходять актори, що спілкуються між собою, співають, танцюють тощо, то тут задіяна ще й лялька. І саме вона «вирішує», яким руслом ітиме вистава, значною мірою забезпечує її успіх.  Як не дивно, та навіть у наш час, незважаючи на технічний прогрес, лялькові театри не втрачають глядача і досі затребувані не лише в наймолодшої публіки, а й у тих, хто виріс на лялькових виставах. Робота з лялькою постійно надихає, сприяє творчому зростанню. Без перебільшення, всі персонажі улюблені. Особливо дітвора, та й батьки, завжди найголосніше аплодують казковим героям, а також лялькам-звірятам:  хитрій Лисичці, Сірому Вовку, Котику-Мурчику та іншим. Адже всі ми родом з дитинства й виховані на невичерпних джерелах народної мудрості – казках, переказах, легендах.
   Розповідь Діани була цікавою, особливо сподобався її майстер-клас, під час якого кожен  бажаючий  брав до рук ляльку, яка зразу ж починала «грати  свою роль». Діти були в захваті.
 Лариса  Арзамаскова, вихователь 6-Б класу

Коментарі