"Що ви знаєте про готельний бізнес?"


   «Як вибрати майбутню професію?» - рано чи пізно таке питання постає перед кожним, хто навчається в школі. Вибір професії – справа нелегка, але необхідна. Адже щасливе й успішне життя багато в чому залежить від роботи, якою займається людина. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати ряд факторів: власні побажання, психологічні особливості та можливості, але не слід забувати й про потреби, які диктує ринок праці.

Щоб учням нашої школи було простіше обрати своє покликання, щорічно у лютому для них влаштовується низка зустрічей з представниками різних професій. Цього разу для учнів 6-В класу було організовано зустріч з представницею служби фронт-офісу  Анастасією Шаповаловою, яка працює адміністратором чотиризіркового готелю «Khortitsa Palace».
На початку зустрічі гостя розповіла, що навіть і не думала, що працюватиме в сфері готельного бізнесу. А поштовхом до вибору такого професійного шляху стала участь у програмі обміну майбутніх лідерів (FLEX), яка фінансується урядом Сполучених Штатів Америки. Впродовж 10 місяців Анастасія жила в американській сім’ї та навчалася в американській школі. Повернувшись після навчання додому, дівчина продовжила навчання в університеті рідного міста й завдяки доброму володінню  розмовною англійською, після проходження співбесіди отримала посаду адміністратора готелю. 

Анастасія розповіла вихованцям про вирішальні критерії під час прийому на роботу,  обов’язки, які виконує портьє, та навички, якими обов’язково повинні володіти працівники фронт-офісу. Діти ставили безліч запитань, на які  адміністраторка готелю із задоволенням давала вичерпну й кваліфіковану відповідь. Відверта, невимушена атмосфера  зустрічі збагатила учнів не лише корисною інформацією, а й приємним спілкуванням.

Професій багато, і не завжди вдається зробити правильний вибір з першого разу, проте у разі невдачі не варто засмучуватися, а головне, при виборі професії враховувати свої прагнення та можливості,  і тоді успіх буде  гарантовано!
Марина Пивовар, вихователь 6-В класу

Коментарі