День Соборності України

   
22 січня українці відзначають важливе для держави свято  - День Соборності, присвячене об'єднанню України, що відбулося у 1919 році.  Вперше свято встановили у 1999 році,  а 22 січня 2014 року воно знов повернулося до українців. Гасло Дня Соборності-2024  «Наша єдність – наша зброя».

   День Соборності України святкують в пам'ять проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР. Цього історичного дня 105 років тому українські землі вперше об'єдналися в одній державі. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, у кожному куточку якої 24 лютого пролунало: я – українець. Ці слова сповнені мужності, гордості й незламності  нашого народу, нашого болю та надії, сили й єдності, віри й дії. 


   Що ж таке наша соборність? Це - духовне єднання всіх територій, які історично належали українському народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів. Також соборність означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ як вільну, суверенну, демократичну, правову й соціальну.

   Починаючи з 1990 року, українці створювали живі ланцюги єдності із заходу на схід. 24 лютого 2022 року українці знову взялися за руки, обравши  не окови рабства, а ланцюг єдності. 



Учні й педагоги Запорізької школи-інтернату «Джерело», перебуваючи в різних куточках України і за її межами, долучилися до яскравого флешмобу  та  фотовиставки до Дня Соборності.  Зробивши вітальне відео  чи світлину,  простягнувши назустріч свою руку, разом  вони  створили  віртуальний ланцюг єдності. Учні поділилися  своїми вітаннями, які, ніби ланки великого ланцюга, символізують їхню любов та єдність з Україною. ⠀Наша єдність – це також наша зброя і дуже потужна. Єднаймося, друзі! Переможемо! Слава Україні!

Коментарі