Скрізь, де є життя, існує небезпека (частина 2)


З метою запобігання загибелі дітей в умовах НС, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення з 7 по 31 жовтня 2014 року в школі-інтернаті проводився місячник безпеки життєдіяльності.
На початку роботи проведено інструктивно-методичну нараду з педагогами школи з питань організації та планування місячника. Разом із класними керівниками і вихователями складено план заходів щодо проведення місячника.
Щоб вкотре нагади учням і вихованцям правила пожежної безпеки, про безпеку на дорозі, особисту безпеку, класні керівники та вихователі підготували для учнів цікаві бесіди, заняття, вікторини, фотовиставку.
Активізували свою роботу члени ЮІР та ДЮП.
Члени ЮІР під керівництвом вихователя Чепурненка Д.Л. та шефи БПС організували для учнів молодших класів гру-заняття «Я — зразковий пішохід». Хлопчики та дівчатка мали змогу повторити та вивчити правила дорожнього руху, як правильно поводитися на автошляхах та як правильно переходити дорогу. Діти з радістю включились у гру, входили в роль регулювальника та перехожого.

Цікавий та повчальний захід провели для учнів молодших класів   члени ДЮП «Вогонь — друг, вогонь — ворог» і підрозділ МЧС Шевченківського району.

В доступній для дітей ігровій формі вони розповіли про дотримання правил пожежної безпеки, що потрібно робити під час пожежі і чого ні в якому разі не робити не можна.

Щоб переконливіше донести наслідки необачного поводження з вогнем, дітям продемонстрували фото пожеж, що сталися з тієї чи іншої причини та мультфільми. Це дозволило дітям сприйняти захід не як нудну шкільну програму, а як цікаве та нове.
З захопленням сприйняли учні 5-7 класів бесіду дитячі пустощі з вогнем та їх наслідки» і вікторину, яку провела вихователь 5-А класу Бохун Л. Є.
Діти наввипередки відповідали на запитання про безпечну поведінку в тій чи іншій ситуації. Найбільш кмітливі та спритні отримали призи.
Для учнів 8-10 класів медперсонал закладу продемонстрував навички надання першої медичної допомоги при переламах та кровотечах. Навчили підростаюче покоління робити непрямий масаж серця та штучне дихання, допомогли набути життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки життя та здоров’я у сьогоденні.
Для учнів старших класів було проведено заняття «Наші помічники». Найбільше ця тема зацікавила дівчаток, бо вони використовують це обладнання частіше, ніж хлопці. Діти навчалися як поводитися з праскою, газовою плитою , феном, пральною машиною.
А на завершення місячника безпеки були організовані фотовиставки. Ігри з безпеки життєдіяльності, в які ми граємо і конкурс дитячого малюнка на тему «МЧС очима дітей».
Малеча через художні образи передала своє ставлення до професії рятівника та власне сприйняття правил дорожнього руху, пожежної безпеки та особистої безпеки.
Заходи такого характеру підвищують культуру безпеки життєдіяльності серед дітей та підлітків, а також прищеплюють навички безпечної поведінки вдома та в школі. 
Творчою групою вихователів зібрано дидактичний матеріал, який стане у нагоді педагогам під час проведення виховних заходів з питань безпеки життєдіяльності і пожежної безпеки, вивчення правил дорожнього руху.
Відповідальна за роботу з безпеки життєдіяльності старший вихователь Самарська І.В.     

Коментарі