Екскурсія до бібліотеки ім. Марко Вовчка

   
До місячника «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти» на початку навчального року була проведена екскурсії до бібліотеки  ім. М. Вовчка. Під керівництвом бібліотекаря ми заздалегідь готувалися до неї, організовували цікаві розповіді біля книжкових полиць у шкільній бабліотеці.

    Під керівництвом бібліотекаря, зазвичай, екскурсії проводять учні школи – бібліотечний актив: презентуються книжкові виставки, дитяча періодика, розповідається про правила поведінки в бібліотеці і правила поводження з книгою, про гігієну читання, веселі конкурси.
    Екскурсію до бібліотеки імені Марка Вовчка, яка відбулася в середині жовтня, відвідали учні 7-А і 7-Б класів. Вона була проведена з ціллю ознайомлення учнів з бібліотекою, прищеплення любові до книги, вміння її берегти, викликати бажання стати активними читачами й помічниками бібліотекаря. Кожна, навіть маленька книга – результат праці великого колективу людей, дорогоцінний скарб нашого народу, держави.
     Як і все державне майно, книги треба берегти. Найбільше книг зібрано в бібліотеках.
Сьогодні в час інноваційних технологій у кожного учня є комп’ютер, планшет, мобільний телефон з підключеним Інтернетом, говорячи сучасним молодіжним сленгом, «всі зависають в Інтернеті». Тому про книги всі забули, а бібліотеки не відвідують зовсім. Тому, щоб привернути увагу учнів до читання книг і була проведена ця екскурсія.
    Учні закріпили свої знання про правила і умови користування шкільною бібліотекою, дізналися, на яких полицях, які книжки можна знайти і прочитати. Особливий інтерес для дітей становили дитячі журнали. Діти, затаївши подих, слухали розповіді бібліотекаря про книжки і виявили бажання відвідувати бібліотеку. Тепер кожного дня в бібліотеці повно дітей, і працівники бібліотеки радо дарують їм радість спілкування з книгою!

Коментарі