Скрізь, де є життя, існує небезпека

      Найціннішим для суспільства є життя та здоров’я дітей. Вони, як ніхто інший, мають право бути захищеними, і найкращий захист для них - опанування знань щодо знань у надзвичайних ситуаціях, володіння навичками самозбереження.
      Зважаючи на те, що з кожним роком не зменшується кількість дітей шкільного віку, травмованих внаслідок несформованих навичок поведінки з небезпечними предметами, незнайомими людьми, у природному довкіллі, на вулицях міста виникає потреба у систематичні роботі з школярами та вихованцями, вихованні в них свідомої позиції щодо безпеки життєдіяльності. Робота в цьому напрямку педагогами нашої школи ведеться систематично.
      Так, згідно з планом спільних заходів в школі і БПС та з метою активізації роботи з профілактики дитячого травматизму, поглибленого вивчення і постійного дотримання правил дорожнього руху всіма учасниками НВП з 8 вересня по 28 вересня 2014 року було проведено місячник безпеки руху «Твій друг — безпечний рух».

      Цього року місячник безпеки руху запам’ятався дітям яскравими та цікавими заходами. Педагоги 0-4 класів провели в ігровій  формі заняття «Азбука дороги». Діти весело вивчали правила дорожнього руху, обігрували різноманітні ситуації на дорозі.
      У 4-б класі вихователь Хупавка Н.М. провела виховний захід «Свято в гостях у світлофора», на яке було запрошено учнів 1-х класів. Діти разом вивчали правила дорожнього руху, виконували вірші, співали пісні. Протягом усього свята школярів супроводжували гарний настрій та дружня атмосфера.
      Серед учнів 5-10 класів проведена вікторина «Увага! Перехрестя». Учні продемонстрували практичні знання правил дорожнього руху.
Серед учнів 5-7 класів проведено бесіду «Мій друг — велосипед», а серед учнів 8-10 класів бесіду «Як поводитись у громадському транспорті».
      



Також серед проведених заходів можна відзначити такі як виставка плакатів учнів 5-10 класів, конкурс малюнків на асфальті, «Я — пішохід» — серед учнів 0-4 класів, виступ агітбригади «Велика сварка у дорожній країні».
ротягом місячника було поновлено стенди та куточки з правил дорожнього руху, розроблено пам’ятки з профілактики дорожнього травматизму.

Коментарі