Свято національної кухні


Господині дуже щедро столи накривали, 
Бо бажали, щоб на ярмарок національних страв гості завітали.

Україна здавна славиться своєю національною кухнею, а українці — справжніми гурманами. Тож не дивно, що на святі українських страв, яке відбулося у четвер, 13 жовтня, можна було побачити безліч смаколиків: гарячий запашний борщ, смачнючі пиріжки та пухкі пампушки, апетитне сало, духмяна кутя та гарбузова каша з узваром, неперевершені вареники та галушки. Всі ці страви символізують нашу національну культуру та нас — українців. Ці наїдки часті гості на столах українців, адже вони не лише смачні, а й корисні. Про це можна було дізнатися з презентацій страв, які підготували учні нашої школи.
Багато цікавого присутні дізналися про господаря української кухні — хліб,  історію його виникнення, про його найкращого брата — український борщ та їх про найліпшого друга — українське сало, про гарбуз та його цілющі властивості, подивилися різдвяне дійство, яке супроводжувало презентацію куті.
Кулінарний ярмарок супроводжувався веселими піснями, танцями та гуморесками, які додавали святу особливої атмосфери, яка ще довго панувала в школі. 
Такі заходи допомагають дітям краще вивчити кулінарні традиції нашої держави, ознайомитися з національною кухнею та зокрема зі стравами, які були представлені на розгляд журі. Вони гідно оцінили старання кулінарів та подякували за їх працю.        

Коментарі