День пам’яті жертв Голодомору «Біль душі»


        21.11.14 у нашій школі-інтернаті відбулась лінійка реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору «Біль душі». Щороку,у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору. Те , що голодомор  1932-33 років був справжнім геноцидом проти українського народу, вже мало в кого викликає якісь сумніви.
Події тих страшних років  сучасний українець не може навіть уявити. Сьогодні ми знаємо, що голодомор ніколи не стане для нас історичною минувшиною, адже нестерпний біль шматує пам'ять не тільки очевидців, але й наступне покоління.
У п’ятницю, 21 листопада, у стінах школи пройшла лінійка, присвячена Дню пам'яті жертв голодомору. На столі був розстелен рушник, на якому стояли колоски пшениці, література, чорна хлібина та горіла свічка. Над столом на стенді висіли стіннівки – малюнки з інформаційним повідомленням про Голодомори в Україні: 1921 – 1922, 1932-1933 та 1947 років.
Педагогом -організатором була надана інформація про жахливу трагедію, як голодомор 1932-1933 років.
На лінійці діти продекламували вірші на дану тематику. Розповідь ведучої та вірші у виконанні учнів нашої школи, врізалися в серця присутніх, змушували задуматися, затужити за тими, хто помер під час Голодомору.
В кінці лінійки школярі та працівники школи вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих під час геноциду українського народу.

Коментарі