«Школа, дружна до дитини»


20 лютого на базі закладу ЗСЗШІ «Джерело» відбувся обласний семінар з проблеми «Концептуальні орієнтири школи, дружної до дитини», організований кафедрою реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя ЗОІППО. Учасники заходу — представники базових закладів Запорізької області, визначені Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 21.11.2012 р. №1314. Серед них — загальноосвітні школи, навчально-виховні комплекси, школи-інтернати, профільні гімназії.
З метою презентації досвіду роботи представники навчальних закладів оформили стендові матеріали «Школа, дружна до родини». Це були і поліграфічні плакати, колажі та схеми, які розкривали діяльність шкіл з превентивного виховання та формування життєвих навичок підростаючого покоління. У ході семінару було організовано перегляд виставок: науково-методичних доробок педагогів школи-інтернату «Джерело» «Методичні орієнтири школи сприяння здоров’ю» та дитячої творчості «Джерельце майстерності — символ духовності підростаючого покоління». Також гості ознайомилися з матеріально-технічним оснащенням кабінету з основ здоров’я, бажаючі мали можливість відвідати затишні кабінети та відділення школи-інтернату. Для колег було презентовано документальний фільм «Освітні проблеми та меридіани «Джерела». Досвідом роботи поділилися педагоги Володимирського навчально-виховного комплексу та Запорізького багатопрофільного ліцею №62.
Для впровадження якісної превентивної освіти  базові навчальні заклади Запорізької області було нагороджено Дипломами Європейського Союзу, Міністерства освіти і науки, ГО «Здоров’я через освіту».
Наталія Коршунова, завуч з ВР школи-інтернату «Джерело».    

Коментарі