Великодні дзвони


Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються із далеких країв птахи, земля одягається в зелень, квітнуть сади, перегукуються пташиним співом гаї. Прийшла весна!
Разом із пробудженням природи від  зимового сну в Україні починається  весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з найбільших після Різдва християнських свят – Великдень, початки якого сягають в Х століття. Це світле й радісне свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа.
 Пасха – це період віруючої людини у Воскресіння Христове від смерті до вічного життя. На Великдень не замовкають святкові церковні дзвони, лунають цілий день, будять у людських душах радість, надію. На Великдень і сонце грає, сказано бо: усе радується і на землі, і на небі. Великдень – родинне свято, яке збирає всю сім’ю, дає «дихання» прекрасним традиціям нашого народу.


 Відповідно традиціям весняних свят, в нашій школі-інтернаті «Джерело» відбулося свято «Великодні дзвони», яке  проводили учні 7-А та 7- Б класів з вихователем Ларисою Миколаївною Арзамасковою  напередодні великого свята Пасхи. Вихователь знайомила дітей з історією свята Пасхи, розвитком традиції та значення розписування  крашанок. Діти програвали сценки з традиційних святкових обрядів, розповідали свої сімейні традиції святкування. Також. Дітки зробили виставку своїх малюнків святкових крашанок, пасочок, в які вклали знання традицій та своє натхнення.
 Завдяки проведеному заходу,  наші вихованці розширили знання про святкування Великодніх свят, познайомилися з символікою знаків на писанках, звичаями та обрядами нашого народу, усвідомили кращі якості національного характеру українців. Свято було дуже щирим, теплим та родинним.

Коментарі