Щасливе дитинство – цікаве, радісне, безпечне


Всі ми прагнемо забезпечити дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, безпечне. Тому, з самого раннього віку необхідно прищеплювати дітям знання правил поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, виховувати у них ціннісне ставлення до славного здоров’я.
саме з такою метою на початку нового навчального року в школі-інтернаті «Джерело» проводиться Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.
У рамках цього тижня особливу увагу вихователі звертали на формування у дітей навичок правильного поводження на вулиці, у міському транспорті, при спілкуванні з незнайомими людьми, небезпечними тваринами та отруйними рослинами; підозрілими предметами та незнайомими речами.
Учні стали учасниками різноманітних конкурсів «На світлофор дивитись вмій – це так в житті важливо», «Мандруємо вулицями міста», змагань, ігор, практичних занять, під час яких відпрацьовувались алгоритми поведінки у небезпечних ситуаціях.
Так, педагоги початкових класів перетворили Тиждень безпеки на справжнє свято. Дітям у цікавій ігровій формі розповідали, яких правил необхідно дотримуватись, як діяти, куди звернутися за допомогою у разі виникнення надзвичайної ситуації. У кожному класі були оформленні стенди з яскравими малюнками дітей за тематикою тижня.
Про те, що вогонь може бути другом і ворогом дізналися вихованці дошкільного відділення нашого закладу. Вони засвоїли правила безпеки через казку «Кішкин дім».
Серед учнів 5-7 класів проведено урок-гру на вулиці «Безпечні маршрути». Учні продемонстрували практичні знання правил дорожнього руху. Серед учнів 8-11 класів проведено бесіду «Чи знаєш ти обов’язки та права пішоходів?». Також серед проведених заходів можна відзначити такі як конкурс малюнків на асфальті «Подорож до країни дорожніх знаків». Єдиний урок з безпеки життєдіяльності з нагоди Дня професійного свята працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій України, розповсюдження пам’яток для дітей «Правила поведінки з незнайомцями», «Корисні поради щодо особистої безпеки дітей».
Тиждень безпеки пройшов змістовно і цікаво. Для учнів та вихованців, які починають жити, ці перші знання про безпеку можуть стати надійним фундаментом, на якому і повинен будуватися світогляд особистості, готової до життя у сучасному світі.
Ірина Самарська, старший вихователь,
відповідальна за роботу з охорони праці.

Коментарі