«Обережно! Дорога!»

         Швидко літо промайнуло – настала осінь, час, коли учням знову потрібно до школи, щоб здобувати нові знання. Діти щодня прямують до школи і зі школи вулицею, маршрутним таксі, стежками. Так чи інакше вони стають учасниками дорожнього руху – у ролі пішоходів або пасажирів. Дорога це те, що приваблює дітей, адже тут відбувається стільки цікавого, захоплюючого, незвіданого та небезпечного, що в свою чергу призводить до дорожньо-транспортних пригод.
          За статистикою, кожної доби в Україні відбувається близько 477 дорожньо-транспортних пригод (ДТП), в яких гинуть близько 10 людей. Із цією небезпекою діти стикаються щодня. 
Для  того, щоб попередити небезпечні ситуації, з 21 по 27 вересня 2015 р.  було проведено тиждень безпеки дорожнього руху «Обережно! Дорога!», який був спрямований на навчання та підвищення обізнаності і усвідомлення кожним небезпеки дорожнього руху.
         Серед загальношкільних заходів також було проведено ігри для наймолодших школярів на тему: «Правила безпеки на вулиці». Метою даного заходу було ознайомлення учнів  з дорожніми знаками, закріплення і актуалізація знань про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях, розвиток пізнавальних  інтересів, уміння орієнтуватися на дорозі, виховання культури поведінки на вулицях.
          Під час заходу учні мали змогу не лише пограти та весело провести час, а й згадати та закріпити знання про правила поведінки на вулиці, ознайомитись з історією виникнення та призначенням світлофора, познайомитись з поняттям дорожніх знаків та актуалізувати знання з правил дорожнього руху.
Аліна Дранко, вихователь 2-А класу

Коментарі