«Червоне світло каже: Стій!»


Ми не можемо уявити свого життя без транспорту, без доріг, світлофорів, пішохідних переходів. Відстані між районами, установами, магазинами такі значні, що подолати їх можна тільки за допомогою транспорту. Отже, транспорт - наш вірний друг! Але, забуваючи про власну безпеку, нехтуючи правилами дорожнього руху, люди можуть стати жертвами своєї необдуманої поведінки, адже транспорт може бути не тільки корисним, а й небезпечним, якщо не знаєш правил дорожнього руху.
В рамках тижня «Обережно! Дорога!» для учнів 1-4 класів школи-інтернату «Джерело» були проведені ігри на знання правил дорожнього руху.  Вони не лише добре розважились на свіжому повітрі, а й продемонстрували високий рівень знань. Школярі пригадали правила вуличного руху, дорожні знаки та розмітки, які допомагають безпечному перебуванню дітей на вулиці. З великим задоволенням вихованці будували світлофор з кольорових кульок, збирали пазли із зображенням дорожніх знаків та веселилися, катаючись на уявному автобусі
З проведених різноманітних ігор було видно, що головні правила діти засвоїли і зрозуміли: «Безпечна дорога — це життєва необхідність». Тому потрібно вибирати безпечний шлях додому, обговорювати його з дорослими, дотримуватись правил дорожнього руху, а головне – берегти своє життя.
Марина Пивовар, вихователь 2-В класу

Коментарі