Лети, мій лист…

Ми прийшли в цей світ,
щоб допомагати один одному
в нашій подорожі по життю.
Уїльям Джеймс

Життя – прекрасне! Життя – це Божий дар, це ті випробування, які випадають на долю кожного з нас, і їх ми в силі подолати. Нелегка доля спіткала наш український народ, але ми всі і кожен по одинці мріємо про мир, який неодмінно настане на нашій рідній квітучій землі. Знов буде яскраво світити сонце, знов радітимуть діти і висохнуть сльози на очах матерів. Настане мир у наших душах…
1 грудня, напередодні Міжнародного Дня інвалідів, у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» було людно: зібрало всіх воєдино національно-патріотичне дійство «Листи про мир». День інвалідів привертає увагу людства до проблем людей з обмеженими можливостями, захисту їх гідності, прав, благополуччя, а під час свята вихованці нашого закладу, більшість з яких діти-інваліди, привертали увагу всіх присутніх до проблеми встановлення миру на нашій рідній Україні.  На свято завітали шановані гості – люди, які бачили війну – наживо, близько, дивлячись їй у вічі, герої, яким ми завдячуємо нашим життям: шефи закладу БПС м. Запоріжжя (Кислухин Е.О.), відділ КМСД Шеченківського р-ну (Ульяненко К.В.), бійці 55 окремої артилерійської бригади, боєць 42 окремої артилерійської бригади Бакін Є.М., представник ЗОІППО Волошина Т.А. У холі на них чекали виставка поробок «Голуб миру» та стіннівок «Добро і милосердя – два крила», яка була присвячена Міжнародному Дню інвалідів. 
Свято вшанування та пам’яті, любові та миру, добра та милосердя… Саме цими словами можна передати ту атмосферу, яка панувала у актовій залі, адже саме дітки, вихованці нашого закладу, були найголовнішими героями дійства:  нечуючі учні старших класів виконали Гімн України у жестовому супроводі, учні молодших та старших класів декламували вірші та співали пісні про мир. Об’єднав усіх присутніх у залі флеш-моб миру «Ти повертайся», пісня у сімейному виконанні. Кульмінацією заходу стала жестова пісня «Мальви», яка червоною стрічкою пройшла крізь душі усіх, хто завітав на свято, сльозами скорботи та болю пролилась в серцях воїнів-героїв. Родзинкою дійства стали листи – відео-звернення маленьких українців до рідних та близьких, далеких, але таких дорогих солдатів, до Президента, до Бога…
Маємо надію, що голуби донесуть листи до адресатів і прийде мир на землю, і заколосяться поля, любов та злагода будуть поруч з нами завжди.
Висловлюємо щиру подяку усім, хто брав участь у підготовці свята. Ми разом – велика сила, ми віримо у наш народ, у єдність і перемогу. Ми виховуємо гідне покоління патріотів нашої Вітчизни, даруємо любов та сіємо добро!

Творча група

Коментарі