Молодь за волю України


29 січня – День, коли вся Україна згадує тих бійців, студентів, які віддали своє життя за незалежність нашої неньки-України. Цей день – День пам'яті загиблих під Крутами.
28 січня вихователі школи-інтернату провели єдині інфоомаційні бесіди «Молодь за волю України», метою яких було ознойомити учнів з причинами та обставинами бою під Крутами, формувати почуття поваги до загиблих воїнів, які стали  символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України.

Саме 29 січня 1918 року більше двох сотень молодих людей – курсантів старших курсів 1-ої Київської військової школи ім. Б.Хмельницького, студентів Київського університету Св. Володимира, Українського народного університету та учнів старших класів гімназії ім.Кирило-Мефодіївського братства Києва відбивали навалу більшовиків на залізничній станції під Крутами.
27 студентів потрапили у полон до ворога і були розстріляні. Тіла страчених були поховані місцевим священиком на кладовищі с. Печі. Пізніше тіла загиблих студентів і гімназистів з-під Крут були перевезені до Києва, де 19 березня 1918 року урочисто поховані на Аскольдовій могилі.
Шануймо та пам'ятаймо цей день...
Олена Третяк, вихователь 7-го класу 

Коментарі