«Стояла я і слухала весну»

Довго щирими сими словами
До людей промовлятиму я…
 Л.Україна
З нагоди дня народження великої поетеси Лесі Українки. Бібліотекар нашої школи Горбань Валентина Василівна провела літературно-поетичну зустріч для учнів середньої та старшої ланки –«Стояла я і слухала весну». Хотілося передати учням силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, відчути  легкий сум, присутній у ліричній поезії; глибоку любов до рідної землі, неньки України, надихнути любов до українського поетичного слова, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного. На  літературному святі вона торкнулася більш ширше її життєвого шляху та творчості. Максим Рильський писав;-«Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – то найвідповідніше слово було б – боротьба».
Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Вона була людиною виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії.
«Це талант наскрізь мужній, хоч не позбавлений жіночої грації і ніжності…
Її поезія – то огнисте оскарження того гніту сваволі, під яким стогне Україна» –І. Франко
На святі були використані презентація, виконані пісні на слова Лесі Українки заслухали вірші авторки, також учні переглянули відео музею видатної поетеси. В проведенні цього свята допомагали учениці 8-А і 8-Б класів під керівництвом вихователя Лариси Арзамаскової.

Лариса Арзамаскова, вихователь 8-А та 8-Б класів

Коментарі