О, мово оспівана, доля моя!


    25 лютого у нашій школі відбулося свято краси, радості, любові «О, мово оспівана, доля моя!». Свято для душі, присвячено Міжнародному дню рідної мови. Тільки людина, яка щиро любить свою рідну мову, свою неньку-Україну зможе донести до серця кожної людини всю красу та неповторність нашої наймилозвучнішої української мови.
    Свято з самого початкуі до кінця було проведено на патріотичній ноті. Воно не могло залишити байдужим жодної людини в залі. Слід зазначити, що всі діти, які брали участь у ньому, були підготовлені на вищому рівні. Ми змогли почути і побачити дітей і при віконанні пісень, декламуванні віршів та як гарних  і талановитих акторів. Рита Олексіївна Коваль – вихователь та автор заходу, показала себе не лише як гарний педагог, а ще як дизайнер та хореограф: увійшовши до зали ми відчули увесь колорит українських традицій – національні кольори, дивовижної краси квіти, справжній сільський тин.
 Але найцікавіше було попереду: затамувавши подих, глядачі спостерігали за дивовижним танком на пісню Т. Матвієнко "Дивна квітка", щиро сміялися з жартівливої гуморески "Як жінка чоловіка продавала", акторами якої були учні 5 та 8 класів, милувалися чарівними голосами маленьких виконавців – учнів 2 та 5 класів. Дуже вдало були підібрані вірші про українську мову: їх написано багато, але на святі звучали саме ті, що дійсно доводять: наша мова – це діамант, і маємо пишатися тим, що цією мовою говоримо.
Галина Птіцина, вихователь

Коментарі