Відпочиваймо правильно


Напередодні весняних канікул в школі-інтернаті пройшов тиждень безпеки життєдіяльності. Педагоги і вихователі вкотре нагадали учням і вихованцям основні правила безпеки.
Правил існує чимало і їх треба знати та виконувати, бо ми живемо в суспільстві, серед людей, а отже, маємо дотримуватись відповідних норм і законів. Щодня діти виходять на вулицю, якою рухаються машини, мають справу з електричними приладами, газовою плитою, залишаються вдома самі, і їм просто необхідно знати, як правильно користуватися цими приладами.
Тому для молодших школярів провели свято «Країна безпеки», під час якого в ігровій формі було обіграно різноманітні ситуації на вулиці та дорогах, повторено правила дорожнього руху, як слід поводитися вдома, з незнайомими людьми. Для учнів старших класів проведені бесіди і диспут «Вогонь други чи ворог?». Учні вчилися оцінювати свої дії та дії товаришів, розмірковували з приводу цих дій і одержували перші практичні навички поведінки в екстирмальних ситуаціях, оскільки від правильної поведінки залежать їхні життя та здоров'я.
Ірина Самарська, вихователь, відповідальна за безпеку.

Коментарі