Не Дай СНІДу Шанс!


25 березня закінчився п’ятиденний тренінг на тему «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочих місцях». Завдяки Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ) та експерту GIZ з профілактики ВІЛ на робочих місцях Ірині Нагорній, педагогічним працівникам випала можливість стати учасниками тренінгу та отримати тренерські навички з вищезазначеної теми.
Ко-тренерами групи педагогів стали Ольга Лучинська -   лікар-психолог II категорії, національний тренер ЮНІСЕФ, Олена Соловйова - психолог аналітичної спрямованості, ведуча груп для підлітків та батьків, тренер освітніх та соціальних проектів та Микола Красуля - практичний психолог, тренер. Учасникам надали базову інформацію з питань ВІЛ/СНІД та прав людини, сформували навички тренерства та забезпечили низкої матеріалів, практичних вправ для подальшого використання.
В українському суспільстві існують негативні стереотипи щодо людей, що живуть з ВІЛ. Саме тому вкрай актуальним є поширення знань щодо ВІЛ та формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ. Тільки володіючи повною мірою про шляхи передачі інфекції ми зможемо менше боятися і ефективніше боротися з поширенням цього вірусу.
Марина Пивовар, учасниця тренінгу, вихователь 2-В класу

Коментарі