Вийшов на дорогу, знай, та правил безпеки не забувай

Закінчилась літня пора. Наші діти знову сіли за шкільні парти. І щоб дорога до навчального закладу була безпечною, кожна дитина ще до того, як вона самостійно вийде на вулицю, повинна знати і дотримуватись правил дорожнього руху, – це допоможе їй безпечно ходити вулицями і дорогами наших міст і сіл, а водіїв автотранспорту позбавити неприємностей.
З цією метою в навчальному закладі пройшов Тиждень безпеки руху «Ми знаємо правила дорожнього руху».
Згідно з планом тиждень безпеки руху розпочався загальношкільною лінійкою для учнів 0-12 класів, на якій було оголошено план його проведення. Тиждень запам’ятався дітям яскравими та цікавими виховними заходами. Серед проведених заході можна відзначити свято «Казка про місто Дорожніх знакі» для маленьких вихованців дитячого садка. Для дітей в ігровій формі було обіграно різноманітні ситуації на дорозі. Вихованці вивчали правила дорожнього руху, познайомились з дорожніми знаками, відгадували загадки, співали пісні.
Вихователі 0-4 класів організували для учнів перегляд навчально-пізнавальних відео-роликів «Азбука безпеки на дорозі», провели інформаційні години «Як здоровим хочеш буть, правил руху не забудь!». Нагадали учням купу корисних, мудрих порад, намагаючись вкласти в дитячу голівку виняткову важливість старанного вивчення правил безпечної поведінки під час дорожнього руху.
Для учнів 5-6 класів була проведена гра-вікторина «Знай та виконуй правила дорожнього руху». Під час заходу учні продемонстрували практичні знання правил дорожнього руху. Серед учнів 7 класів проведено бесіду «На світлофор дивитись вмій – це так в житті важливо», а для учнів старших класів бесіду «Я – пасажир громадського транспорту».
Педагоги акцентували увагу дітей на статистику дорожньо-транспортних пригод, яка свідчить, що у світі щогодини гине 9 дітей, майже 2/3 дітей, які потрапили під колеса автомобілістів, знехтували правилами дорожнього руху. А на завершення тижня була організована виставка плакатів і малюнків на тему «Ми правила знаємо й інших навчаємо».
Але всі старання педагогів і представників автоінспекції дадуть досить слабкий ефект, якщо цими правилами будуть нехтувати батьки школярів. Тому з батьківською громадськістю під час батьківських зборів та індивідуальних бесід була проведена роз’яснювальна робота, спрямована на забезпечення дотримання як дітьми, так і батьками основних правил безпеки руху. Батькам рекомендовано на особистому прикладі виховувати у дітей культуру поведінки, витримку, дисциплінованість, це допоможе їм уникнути небезпеки, зберегти життя та здоров’я.
Ірина Самарська, відповідальна за роботу з безпеки життєдіяльності.

Коментарі