«Іван Франко – розум і серце народу»

2016 рік для України став особливим: наша молода країна відсвяткувала свій 25-річний ювілей незалежності, з легким присмаком суму, адже століттями тривала боротьба за незалежність, суверенність кордонів і право на самоідентичність мови та культури. У цьому ж році нам випала честь святкувати 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті великого письменника, науковця, діяча Івана Яковича Франка.
8 вересня у нашому закладі був проведений єдиний день інформування «Іван Франко – розум і серце народу» для учнів середньої та старшої школи. У заході взяли участь педагоги-філологи, вихователі, учні старших класів – чуючі та нечуючі діти. Вихованці декламували вірші поета, дізналися багато цікавого із життя та творчості автора, вшановуючи пам’ять Великого Мойсея.
Для нашої сьогоднішньої України дуже важливо знати історію свого народу, її дітей – героїв, які творили історію, віддаючи своє життя заради національної ідеї. Іван Франко жив і творив, випереджаючи час. Велика філософія життя, розгорнена у творах Франка, до кінця ще так і не збагнена.

Творча група

Коментарі