«Франкове слово – це криниця, спіши з його джерел напиться!»

27 серпня минуло 16о років з дня народження українського письменника, філософа, перекладача та суспільно-політичного діяча Івана Франка. З метою ефективного проведення заходів щодо вшанування пам’яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча, популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини в КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР педагогічним колективом закладу було організовано заходи, присвячені відзначенню пам’ятних дат – 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті Івана Яковича Франка.

8 вересня у школі-інтернаті для учнів молодшої ланки було проведено інформаційну годину «Франкове слово – це криниця, спіши з його джерел напиться!». Учні дізналися про життєвий і творчий шлях Каменяра, завдяки віртуальній відео-екскурсії, змогли відвідати державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», поринути у життя письменника та пройтись «Стежками Івана Франка».
У літературній спадщині Івана Франка помітне місце посідають казки для дітей. Мудро колись казав І. Франко: «Тисячі речей забудете, а тих хвилин, коли люба мама чи бабуся розповідала казки. Не забудете до смерті». Для знайомства з творчістю письменника школярам було представлено мультфільм «Фарбований Лис» за мотивами однойменної казки Івана Франка. Діти з великим задоволенням переглянули мультфільм і, як підсумок, стали активними учасниками вікторини.
Казки І. Франка вчать юне покоління добру, справедливості, гуманізму, засуджуючи підступність, пихатість, лінь. Пройде ще чимало часу, і не одна дитяча голівка, забувши про все, вчитуватиметься у вічно захоплюючі. Цікаві й повчальні казки безсмертного Каменяра.
Марина Пивовар, вихователь 3-В класу

Коментарі