Співоча калинова мова мудрих казок

Які ми щасливі люди, що живемо на славній, величавій, красивій Україні.
Бо ми маємо таку чудову, співочу, калинову мову.  
9 листопада наша держава відзначала День письменності та української мови. Мови мудрої, сповненої почуттів,  доброти  та любові. І щоб краще її розуміли і вивчали наші діти, наші пращури та ми звертаємося до мудрих казок.
У школі-інтернаті «Джерело» в рамках тижня української писемності, у четвер, 10 листопада, був проведений виховний захід «Історія однієї книги». Було презентовано чотири казки, але не звичайні: вони були створені по-новому, з екологічним нахилом, адже  Україна одна з неблагополучних щодо екології країн серед країн Європи. Тому вкрай необхідно об'єднати зусилля  населення для розв'язання екологічної проблеми.  Проводячи заходи, які спрямовані на інформування дітей та дорослих щодо проблем екологічного стану нашого міста, України та світу, ми заохочуємо молоде покоління замислитись над екологічною  ситуацією, в якій опинилася наша планету, виховуючи у дітей почуття гідності, любові до рідної землі та природи.

У заході брали участь учні старшої ланки. Учні 10-12 нечуючих  класів показали казку про козаків по-новому «Як козаки сіль купували» (вихователь Дмитро Чепурненко); учні 8 класу показали казку «Троє  поросят на новий лад» (вихователь Олена Третяк). А ось казки  «Вася-Васильок та Червона Шапочка», «Русалоньки»  презентували  учнів 9-А, 9-Б класів (вихователь  Лариса Арзамаскова). Кожен учень відповідально віднісся до своєї ролі, казки пройшли під бурні оплески. Під кінець заходу дітям запропонували запальні танці, в залі лунав веселий дитячий сміх. Вважаю, заради цього ми і працюємо!


                                                                        Лариса Арзамаскова, керівник Ценру дозвілля «Ліра». 

Коментарі