«Атрофія совісті»

То був  страшний  навмисний злочин,
Такого ще земля не знала,
Закрили Україн іочі
І душу міцно завязали…
У  минулому столітті народ України пережив страшні голодомори 1921-1922, 1932-1933, 1947років. Найжорстокішим був голод  33-го року. Минуло з того часу 80 років, мільйони синів і доньок України, мільйони невинних  людей, наших рідних і близьких, були без жалю винищені Голодомором. Тоталітарний комуністичний режим свідомо спланував і здійснив терор нашого народу. Нам хотіли винести вирок смерті. Голод – це не тільки смерть, це знищення  моралі, втрата ідеалів, занепад культури.  
У знак пам’яті жертв Голодоморів, тих, хто не зміг прожити щасливе життя, у Запорізькій школі-інтернаті «Джерело» був проведений цикл заходів, присвячених вшануванню пам’яті загиблих.
Оформлений тематичний стенд «Вони пішли у вічність» допоміг учням школи осмислити той масштаб трагедії, яка відбувалася протягом 32-33 років, виставка у шкільній бібліотеці ознайомила вихованців з творами авторів, які не лише на папері відчули біль та страждання українського народу, але й самі пережили той страшний геноцид.
Вихователем старшої школи, Ларисою Арзамасковою, була проведена година пам’яті «Цінуй його, бо він святий», присвячена найціннішій святині нашого народу – хлібу. 
Вона закликала дітей бути вдячними Господу за те, що сьогодні на їхніх столах кожного дня є свіжий, запашний  хліб –  білий, чорний, сірий, на всі смаки. Подякувати батькам за те, що вони частують їх печивом, тістечками, булочками. Тож кожен з нас неодмінно має пам’ятати цю хвилину і цінувати хліб як дарунок Бога. Хвилина пам’яті  із запаленими назавжди залишить у серці пам’ять про біль нашого народу.
Хай світло від свічки у небо летить
Хоча б одну душу зігріє в цю мить
Щоб душа ця загублена спокій знайшла
І увічність до Бога вона відійшла.

Творча група

Коментарі