Зігріті любов’ю

Щорічно, у першу суботу грудня, у світі святкують Міжнародний день людей з інвалідністю. Можливо, цей день – це навіть не свято, а нагадування суспільству про те, що є люди з інвалідністю, люди з невичерпною жагою до життя та надприродною силою духу. Люди, які вчать нас, незважаючи на будь-які труднощі, цінувати кожен день, кожен сонячний промінь…
1 грудня у Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» пройшов святковий концерт доброти, взаємоповаги та любові «Зігріті любов’ю», який організували вихователі молодшої ланки. Головними винуватцями свята були дітки з інвалідністю – вихованці нашого закладу. Вони ж були і учасниками дійства: надзвичайні, талановиті, яскраві, неперевершені. Діти подарували глядачам незабутні переживання та заряд невичерпної енергії.
Важко передати словами ті емоції, які відчуваєш, дивлячись на цих малюків та статних юнаків, на нечуючих дітей, які танцюють та співають, на їхні очі, переповнені ласкою та дякою. Радіє серце та співає душа, коли дивишся, з яким натхненням та радістю танцюють діти з синдромом Дауна. Хочеться низько вклонитися тим, хто кожного дня, щогодини та щохвилини віддає свою любов цим діткам, вкладає у них часточку своєї душі – вихователям та вчителям.
Дуже хочеться, щоб кожен з нас ніколи не забував про тих, хто знаходиться поруч, звертав увагу на потреби та мав бажання допомогти. Вірю, ми зможемо разом змінити світ на краще.

Олена Третяк, педагог-організтор.

Коментарі