Нецікавих професій не буває

Недарма у світі існує народна мудрість, яка протягом багатьох тисячоліть допомагає людству осмислювати сенс буття. Для кожного з нас він різний: хтось прагне здобути перспективну освіту, хтось присвячує себе природі або науці, а хтось реалізує себе, створюючи омріяну сім’ю. Всі ми дуже різні, але нас об’єднує одне – «Праця прикрашає людину».
В сучасному світі безліч професій. Кожна з них цікава по-своєму, і, як кажуть, «на свій товар знайдеться свій покупець». Але досить складно одразу визначитися з майбутньою професію, знайти своє покликання. Тому одним з напрямків формування ціннісних орієнтацій учнівської молоді у нашому закладі є профорієнтаційна робота, мета якої формування в учнів позитивного ставлення та готовності до свідомого вибору професії, виявлення необхідних здібностей до тієї чи іншої спеціальності. 

У рамках місячника з профорієнтаційного виховання «Праця – найкращий шлях для того, щоб любити життя», вихователями школи-інтернату «Джерело» 2 лютого був організований захід «Нецікавих професій не буває». Він проходив у форматі діалогової зустрічі. Для надання консультації з правильного вибору майбутньої спеціальності були запрошені спеціалісти Запорізького обласного центру молоді, які розповіли старшокласникам про усі тонкощі вибору професії. Вони підготували учням цікаві презентації про роботу Центру, обговорювалиі різноманітні життєві ситуації, які пов’язані з правильністю вибору професії, надали вичерпну інформацію про безкоштовні консультаційні пункти, які допоможуть визначитися з напрямком майбутньої діяльності. Учні із зацікавленістю сприймали інформацію, активно вели діалог. Ми дякуємо представникам обласного центру молоді і сподіваємося на подальшу спільну працю.

Творча група  

Коментарі