«Невмируще слово Кобзаря»

3 1 по 10 березня 2017 року в школі-інтернаті «Джерело» традиційно пройшла декада Шевченківських днів. Постать такого масштабу, як Тарас Григорович Шевченко, народжується у нації раз на тисячоліття, щоб показати їй, якою великою, унікальною, самоцінною ця нація є. Тож ми ще раз перегорнули сторінки життєвого і творчого шляху Великого Кобзаря. 
Іван Франко писав: «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі і вільні шляхи професорам та книжним ученим». Тара́с Григо́рович Шевченко, з точки зору багатьох українців, духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя Україні.
Саме з метою поглиблення знань учнів про життєвий і творчий шлях поета, було проведено різноманітні заходи, присвячені Шевченківським дням: інформаційні години, вікторини, конкурси віршів, інтегровані заняття. В бібліотеці було організовано літературний фуршет та оформлено тематично-інформаціний стенд  «Слово, пісня Кобзаря – ви окраса й суть життя», а також виставку літератури видатного Кобзаря.
Ми маємо говорити про Шевченка, пам’ятати і осмислювати його заповіти, шукаючи відповіді на багато запитань, які стоять перед нами сьогодні. Ми маємо говорити про Шевченка сучасною мовою.
Марина Пивовар, вихователь 3-В класу



Коментарі