Тиждень охорони праці в "Джерелі"

За ініціативи Міжнародної організації праці з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. Цього року він пройшов під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підгрунтям для здійснення аналізу всіх аспектів травматизму й розроблення фахівцями заходів з профілактики на рівні підприємств, регіонів, держави. Важливість цього питання було обговорено на зустрічі працівників школи спільно з ПК, а також на засіданні педагогічної ради, заслухано звіти про виконання заходів, наказів, інструкцій із техніки безпеки.

Служба охорони праці нашого навчального закладу своєчасно надає звіти про стан охорони праці, виробничий травматизм і професійні захворювання. Наслідком злагодженої роботи з питань охорони праці є відсутність в закладі нещасних випадків виробничого травматизму і незвичайних ситуацій під час навчально-виховного процесу. Зафіксовані в установленому порядку лише випадки травматизму невиробничого характеру. Розслідування та облік невиробничого травматизму серед працівників проводилися відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру. За підсумками обов’язково проводились співбесіди з працівниками з метою превенції нещасних випадків у подальшому.
Протягом тижня згідно плану заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні були проведені:
- відкриті уроки для учнів старших класів «28 квітня – Всесвітній день охорони праці»;
- конкурс на кращий малюнок «Охорона праці очима дітей» - для учнів початкових класів;
- огляд конкурс на найбезпечніше робоче місце, клас, кабінет;
- «Уроки безпеки» для учнів дошкільного і молодшого шкільного віку з використанням мультимедійного обладнання;
- зустріч з лікарем «Негативний вплив комп’ютера на здоров’я людини».
Завдяки просвітницько-профілактичній роботі серед учасників навчально-виховного процесу підвищився рівень відповідальності працівників закладу щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності.
Ірина Самарська, відповідальна за роботу охорони праці

Коментарі