Абетка безпеки

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху, тож всі обов'язково мають пам’ятати про безпеку на дорозі: і водії, і пішоходи, і пасажири. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

В рамках тижня безпеки руху, 13 вересня було проведено виховний захід «Якщо будеш знаки дорожні вивчати, не треба буде тебе рятувати» для дітей початкової школи. Метою якого було узагальнити та повторити правила дорожнього руху, наочно засвоїти дорожні знаки та дорожню розмітку, стимулювати пізнавальну діяльність учнів, підвищувати активність дітей, виховувати бережливе ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих, почуття обов’язку перед суспільством та перед самим собою.
Ведучі зуміли донести вважливість цієї теми та пояснити, що ми всі живемо у місті, тому щодня перебуваємо у ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями. І для виконання цих ролей ми повинні знати усы правила дорожнього руху, та засоби його регулювання. А порушуючи їх ми наражаємо себе на смертельну небезпеку.
Найяскравішим був виступ гостей свята - Світлофорчика та його вірних помічників – дорожніх знаків. Разом з ними діти пригадали, які існують дорожні знаки та що вони означають.
На закріплення правил дорожнього руху пограли в цікаву рухливу гру та провели тематичну фізхвилинку. А наостанок Світлофорчик підготував дітлахам маленькі подаруночки – пам’ятки з безпеки дорожнього руху, які стануть в пригоді в подальшому житті.

Юлія Циганок, вихователь 0-А класу.

Коментарі