«Невідоме Запорожжя»: початок відліку

Людство завжди цікавило майбутнє та вабило минуле, обов’язково необхідно було дізнатися про те, що відбувалося колись давно, що ж діялося у далекому минулому? Вихованцям нашого закладу невимовно пощастило, адже вони стали учасниками унікального проекту «Невідоме Запорожжя». Вже другий рік поспіль на базі школи-інтернату «Джерело» діє гурток краєзнавства та скаутингу під керівництвом досвідченого майстра Сергія Едуардовича Бородіна.

Цьогоріч хлопцям та дівчатам випала чудова нагода цікаво, весело та змістовно провести  час. В рамках проекту «Невідоме Запорожжя» вони відвідуватимуть незвідані місця старого Олександрівська, дізнаватимуться багато цікавого про історію нашого міста
Початком великого походу «невідомим Запорожжям» стала подорож на острів Хортиця, де дітлахи не тільки відчули гармонію з природою, а й дізналися багато нового. Керівник групи, скаут-майстер Сергій Едуардович Бородін, ознайомив дітей з основними правилам справжнього скаута: вихованню у дітей благородних якостей характеру через вивчення і взаємодію з природою.
           Під час спортивно-туристичного походу вихованці школи дізналися про те, де жили скіфи, побували на унікальному святилищі у вигляді круглої кам'яної закладки в сосновому лісі, недалеко від Чорної скелі, що датується V-IV ст. до нашої ери та відвідали кургани Скіфського стану. Пройшлись пам’ятними місцям о. Хортиці, побували та навіть побачили окопи років Другої світової війни. 
Юні скаути відчули козацький дух, відвідавши історико-культурний комплекс «Запорізька Січ». Не обійшлося і без цікавих знахідок: учень 6 класу Кирило Потапенко знайшов кулю від рушниці козаків, а семикласник Ярослав Кирилець кремінь та кресало, за допомогою яких добували вогонь в давні часи.
Справжнім випробування для дітлахів став майстер-клас з видобування вогню, в якому вони самостійно спробували добути вогонь. А коли голод став сильнішим за пригодницький азарт, діти змогли смачно пообідати, розділивши порівну між собою усе, чим були багаті. Тож пікнік на природі став прекрасним завершенням надцікавої пригоди.
Дорогою до школи враженням та емоціям не було меж. Юні мандрівники обговорювали їх між собою все, що з ними сталося, а потім із захватом розповідали про похід своїм друзям. А згодом, по секрету, поділилися,  що з нетерпінням чекають на нову туристичну подорож.

Сергій Кузьменко, вихователь 6 класу.

Коментарі

Дописати коментар