День цивільного захисту в навчальному закладу

Не залишайтесь байдужими, будьте пильними!
У сучасному світі ми стикаємося з величезною кількістю небезпек. Особливо вразливими стають діти, тому що не мають достатнього досвіду і не володіють елементарними поняттями про існуючі загрози від різних чинників: стихійних явищ природи, небезпечних хімічних та вибухових речовин, перебування в небезпечних зонах, порушення правил дорожнього руху, а також небезпеки соціального характеру та терористичні прояви. Тому, сьогодні на перше місце у забезпеченні життєдіяльності виходить отримання знань, які дадуть можливість вижити за будь-яких катаклізмів.
З цією метою, у рамках підготовки та проведення місячника безпеки життєдіяльності в загальноосвітніх навчальних закладах, в нашому закладі 23 листопада 2017 року було проведено День цивільного захисту.
Головними завданнями Дня цивільного захисту стали:
- удосконалення учнями та педколективом теоретичних знань і практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;
- практична перевірка здатності учнів діяти за сигналом оповіщення ЦЗ, користування засобами колективного та індивідуального захисту;
- навчання керівного та командно-навчального складу з організації та проведення заходів з цивільної оборони школи.
У програмі заходу – навчальна вікторина з питань цивільного захисту, показовий урок для всіх учнів школи «Надання першої медичної допомоги», класні години по групам «Правила поведінки і дії в надзвичайних ситуаціях у побуті», перегляд навчальних мультфільмів для учнів початкової школи, а для старшокласників естафета «Знання, швидкість, сила». Також була проведена евакуація учнів школи за сигналом ЦЗ «Увага всім!», відповідно алгоритму дій під час виникнення НС.
В шкільній бібліотеці була організована виставка літератури з даної теми і розроблена збірка пам’яток щодо дій в нестандартних та надзвичайних ситуаціях техногенного, природного, соціального характеру з метою надання методичної допомоги педагогам у проведенні зазначених заходів
Після естафети «Знання, швидкість, сила», що проводилася серед учнів старшої ланки, було підбито підсумки Дня цивільного захисту.
Загалом щорічне проведення Дня ЦЗ в навчальному закладі переконує в тому, що такі практичні заходи є дуже важливими, адже саме так учні і вихованці найкраще сприймають і запам’ятовують корисну інформацію, а засвоєні знання стануть у пригоді в разі загрози їх життю чи здоров’ю.
Ірина Самарська, відповідальна за роботу з безпеки життєдіяльності

Коментарі