«Даруємо посмішку» - театралізований квест, присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю

Криниця без джерела – це не криниця,
І колос – це не колос без зерна,
Без доброти душа – то є безкрила птиця,
Не заспіває жайвором вона!

Щороку, на початку грудня, у нашій школі проходять заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю.  Основним лейтмотивом цих заходів і всієї діяльності трудового колективу закладу є: інвалідність – не вирок, а тільки привід замислитися над життям, переосмислити його цінності й навчитися жити по-новому, із сенсом для себе та користю для суспільства.  

Цього року ми вирішили змінити форму проведення заходу і вигадали театралізований квест-подорож «Даруємо посмішку», де на учнів чекали різноманітні приємні сюрпризи у приміщенні школи.
Найменші дітки  мали змогу потрапити у «Королівство красоти», де педагоги разом з учнями старших класів створювали чудові зачіски та малювали на обличчі аквагрим.
Порадувала учнів і новорічна фотозона, яка була створена заздалегідь з різноманітної бутафорії: різнокольорових париків, смішних окулярів, капелюшків та кумедних масок. Діти з радістю перевтілювалися в улюбленого героя або тваринку, одержуючи фото на згадку в яркому новому образі!
У бібліотеці на учнів 3-4 класів чекало караоке «А в школі музика грає», де дітлахи хором виконували  веселі пісні, отримуючи море радості, позитиву та маленькі подарунки.
Останнім маршрутом стала «Імперія кульок»: діти, відповідаючи на цікаві запитання казкової вікторини, отримували у нагороду кумедні фігурки з повітряних кульок. Радості дітей не було меж! Щасливі і стомлені вони пішли додому! 
«Наші діти особливі, і тому увага до них — особлива, і ми прагнемо, щоб вони були веселими, коханими світом і людьми, щоб їх шкільне життя було яскравим і щасливим!
Запам’ятайте такі слова: ”Людина живе лише один раз, і так хочеться залишити добрий слід на згадку про себе. І щоб не сталося в житті у кожного з вас, завжди пам’ятайте, що ви живете на планеті Земля і носите ім’я Людина. А людина починається з добра. І творити добро – значить бути щасливим!».
Олена Зайцева, педагог-організатор. 

Коментарі