Україна – це вічність: історична гра-вікторина у «Джерелі»

Велич, єдність, незалежність, світле майбутнє… Усі ці слова можна об’єднати у єдине ціле – Україна! Велична, єдина, незалежна країна, на території якої проживає близько сорока двох мільйонів українців та представників національних меншин. Країна з героїчним минулим та, впевнені, прекрасним щасливим майбуттям.

В рамках тижня української державності та до Дня Соборності в школі-інтернаті «Джерело» відбулася історична гра-вікторина «Україна – це вічність», метою якою стало залучення учнівської молоді до історичного минулого нашої країни, її побуту, звичаїв та традицій; формування почуття гідності за свою Батьківщину та героїв; виховання патріотизму підростаючого покоління; розвиток креативного мислення у вихованців, вміння працювати як єдиний організм.

У грі брали участь дві команди – збірна команда середньої  та старшої ланок «Патріоти» та збірна команда дітей з вадами слуху «Діти України». Діти із запалом виконували різноманітні завдання: вирішували анаграми, відвідали віртуальний тур «національними гардеробами українців», готували автентичні  українські страви та створювали «Україну майбутнього».  Глядачі не лише із цікавістю споглядали за гравцями, а й із задоволенням брали участь у глядацьких вікторинах. 
Гра завершилася перемогою команди «Діти України», які продемонстрували не лише прекрасні знання з історії нашої Батьківщини та вміння командної роботи, а й довели, що майбутнє не вартує нічого, якщо в нього немає минулого, а тим паче – героїчного! Пам’ятаймо про це!


Олена Третяк, вихователь 

Коментарі