«З Україною у серці творимо дива!»


Вертайтесь, рідненькі, живими!
Хай янголи вас захищають,
Своїми крилами святими 
Від куль ворожих закривають.

     Без верби на покуті та хрещеної ікони, без пучечка зілля, старої підкови та вишитого рушника наші пращури не уявляли свого життя. Ці речі супроводжували їх від першого крику до останнього подиху, уособлювали добро й силу, захищали від всіляких негараздів. Вони були не лише корисними, їх наділяли магічними властивостями і свято вірили в їхню надприродну  таємничу силу. Такі магічні речі існували і існують у культурній традиції кожного народу і називаються оберегами.
     З метою формування в молодого покоління почуття патріотизму, національної свідомості та гідності, високих морально-етичних якостей та цінностей, у нашій школі було організовано та проведено виставку-конкурс «Подарунок воїну».

     Наразі воїни, які несуть службу в АТО, потребують моральної підтримки, теплоти сердець українців. Бійцям вкрай важливо знати, що про них пам’ятають і на них чекають. Тож, сподіваємося, що обереги, створені дитячими руками, зігріють воїнів душевним теплом, оберігатимуть їх від ворожих куль та допоможуть здобути перемогу і мир для нашої країни.
     Наші школярі твердо вірять в те, що мужні герої відстоять незалежність і цілісність України і просять Бога, щоб захистив усіх, хто зараз перебуває на передовій та допоміг їм повернутися живими!

Коментарі