«Професійний орієнтир – 2018»: місячник профорієнтації у «Джерелі»

 Лиш праця світ таким, як є, створила.
Лиш в праці варто і для праці жить 
 (І. Франко)
Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатний працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. І справді, дуже нелегко розібратися у такому великому розмаїтті професій. 
      З метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формування позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, розширення світогляду дитини та уявлень про різноманітність існуючих професій, в нашій школі було проведено низку виховних заходів, в рамках Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир – 2018».
     Місячник розпочався з конкурсу малюнків та рекламних плакатів «Обирай професію», які згодом діти захищали на загальношкільному заході «Світ професій». Протягом місяця класними керівниками та вихователями груп було проведено тематичні виховні години; за допомогою  плакатів з корисними порадами та рекомендаціями з вибору майбутньої професії оформлено інформаційний куточок «Твоя професія – твоє майбутнє». У бібліотеці була створена інформаційна-ілюстративна виставка «Великий світ професій: як почати пошук своєї». У березні для старшокласників проводилось анкетування «Обери свій тип професії», а для учнів 3-Б класу організовано екскурсію до пекарні «Врожай», де діти своїми очима побачили всі секрети приготування духмяних випічок, а також забрали з собою смачний сувенір. 
Яскравим завершальним акордом став загальношкільний захід «Світ професій», у якому взяли участь учні 1-12 класів. Кожен клас обрав професію для презентації. Форми презентування були найрізноманітніші: інформаційні плакати, мультимедійні презентації, короткі відео-ролики та оформлені тематичні столики з даної теми. Під час заходу були представлені професії кінолога, дизайнера, мультиплікатора, вчителя, перукаря, кухаря-кондитера, будівельника, хіміка, блогера та барісти. Захід виявився дуже цікавим та пізнавальним для дітей, адже всі вони вклали свою працю та сили.


     Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир – 2018» пройшов весело та корисно: учні дізналися чимало нового про широкий світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію не обрали, кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та вміло. 
Неважливо, яку професію оберете ви – усі професії потрібні! Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.
Олена Зайцева, педагог-організатор

Коментарі