Знаєте, у дитинстві неодмінно слід відвідати пекарню. Кожне
життя
має гріти такий теплий дитячий спогад. Повірте, навіть не для того, щоб
спростувати деякі казкові уявлення, що булки і батони зростають на деревах.
Сучасних дітей у таку оману не введеш. Але саме сучасним так бракує реальних,
не анімаційних чи графічних, відчуттів. І емпіричного, власним досвідом
здобутого, знання. А ще – маленької, так до кінця і не розкритої таємниці. Все
це гармонійно поєднує найстаріший у житті людства продукт. Бо випікання хліба,
хай яким прадавнім, аж до сакральності, воно не було б, дозволяє використовувати
най і надсучасні технології.
20 березня учням 3-Б класу випала нагода відвідати україно-іспанське
виробництво ООО «Врожай». Разом з вчителем Конкіною О.С. та вихователем Артеменко
О.В. діти вирушили на екскурсію. Вони побачили
всі етапи виробництва хлібобулочних продуктів, дізналися про послідовність і
виваженість кожної дії на шляху від замісу тіста до загортання хрустких булочок та хліба у зручну екологічну упаковку і наповнення улюблених, щойно спечених
круасанів, солодкою начинкою, якими вони й поласували наприкінці зустрічі. На
цій екскурсії діти примірили на себе почесну роль пекаря. Як знати, можливо у
чиємусь житті вона стане головною…
Ольга Артеменко
Коментарі
Дописати коментар