Хлібом славиться земля!


Знаєте, у дитинстві неодмінно слід відвідати пекарню. Кожне життя
має гріти такий теплий дитячий спогад. Повірте, навіть не для того, щоб спростувати деякі казкові уявлення, що булки і батони зростають на деревах. Сучасних дітей у таку оману не введеш. Але саме сучасним так бракує реальних, не анімаційних чи графічних, відчуттів. І емпіричного, власним досвідом здобутого, знання. А ще – маленької, так до кінця і не розкритої таємниці. Все це гармонійно поєднує найстаріший у житті людства продукт. Бо випікання хліба, хай яким прадавнім, аж до сакральності, воно не було б, дозволяє використовувати най і надсучасні технології.

20 березня учням 3-Б класу випала нагода відвідати україно-іспанське виробництво ООО «Врожай». Разом з вчителем Конкіною О.С. та вихователем Артеменко О.В.  діти вирушили на екскурсію. Вони побачили всі етапи виробництва хлібобулочних продуктів, дізналися про послідовність і виваженість кожної дії на шляху від замісу тіста до загортання хрустких булочок та хліба у зручну екологічну упаковку і наповнення улюблених, щойно спечених круасанів, солодкою начинкою, якими вони й поласували наприкінці зустрічі. На цій екскурсії діти примірили на себе почесну роль пекаря. Як знати, можливо у чиємусь житті вона стане головною…
Ольга Артеменко

Коментарі