«Чистота врятує світ»: загальношкільна толока у «Джерелі»


Усі ми мріємо про те, щоб наша планета була наповнена чистотою, світлом, любов’ю і турботою, прагнемо чистого довкілля для нашої Землі. 

Кожна людина є господарем у власному домі – це стосується не лише власної оселі, а й благоустрою кожного населеного пункту та й держави загалом. Господарями школи є й її мешканці – шкільна громада, адже школа – це другий дім.  І у ньому має бути і чисто, і затишно.
27 квітня, до Дня довкілля й Міжнародного дня трудящих та  з метою поліпшення санітарного та естетичного стану території нашої школи, учні 1-12 класів, вчителі та вихователі вийшли на традиційну загальношкільну толоку. Діти отримали поради з ліквідації сміття та ознайомились з правилами його
сортування. А от дефіле «Погляд у майбутнє: сучасний одяг з підручного матеріалу» довів, що сміття може бути витвором мистецтва. Під час виступу дівчата продемонстрували свій талант у створенні суконь у стилі «сміттєвий дизайн». Завершальним у вступній частині став танцювальний флеш-моб від учнів 3-Б класу, які створили веселий піднесений настрій для практичної частини заходу.
В результаті загальношкільної толоки було впорядковано пришкільну територію: спортивний майданчик, квіткові клумби, прибрано територію біля центрального входу та навколо приміщення школи, березовий гай. У рамках проекту «Кліматичні краплі» учні, за підтримки адміністрації, висадили 10 ялиць карпатських і одну штамбову троянду. Дітки, як мурашки, підмітали, загрібали, впорядковували клумби. Сонячна погода, весела музика та працьовитість учнів забезпечила гарний настрій та ефективну роботу.
Дякуємо всім за ваш вклад у благоустрій шкільної території. І запам’ятайте: чисто не там, де прибирають, а там, де сміття не кидають.
Олена Зайцева, педагог-організатор.

Коментарі