Завжди готові прийти на допомогу!

Вогонь – давній і корисний друг людини. Але, якщо необережно поводитися з ним, він може стати найстрашнішим ворогом. А щоб цього не сталося потрібно знати правила пожежної безпеки та дотримуватися їх, і тоді ваше життя і життя ваших близьких буде в безпеці.
З метою поглиблення знань учнів з правил пожежної безпеки 22 листопада вихованці 5-В та 5-Г класу відвідали пожежно-технічну виставку – музей МНС. Під час екскурсії діти ознайомилися з історією розвитку пожежної справи та дізналися як раніше, коли не було телефонів, люди дізнавалися про пожежу та яким чином відбувалося гасіння.
Екскурсовод показала дітям як виглядають вибухонебезпечні предмети та як потрібно діяти, якщо такі предмети трапилися на вашому шляху. У наступному виставкому залі вихованці побачили ДСНС очима дітей: малюнки, цікаві вироби з паперу та тканини, плакати та ще багато чого незвичайного.
Після знайомства з експозиціями, в кінозалі виставки, учні переглянули фільм на пожежну тематику, який показав небезпечність вогню та його швидкість. Всього за 6 хвилин було продемонстровано всі стадії пожежі, яка вмить знищила кімнату. Такий відеоролик ще раз нагадав учням – бути обережними з вогнем.
З сучасною пожежною технікою та засобами пожежогасіння діти ознайомилися наприкінці екскурсії. А також мали чудову можливість не лише побачити на власні очі побачити сучасні пожежні автомобілі, а й спробували себе в ролі пожежників, посидівши у кабіні.
Наші вихованці запам’ятали головне, що необережне поводження з вогнем може призвести до найбільшої серед бід – пожеж! А щоб цього не сталося діти ще раз пригадали правила безпечної поведінки з вогнем та вибухонебезпечними предметами і знають, що потрібно робити, якщо раптом десь трапилась біда!



Марина Пивовар, вихователь 5-В класу

Коментарі