«Гарбуз-Fest», - свято гарбуза у «Джерелі»


За вікном буяє осінь! Золота, мальовнича, щедра і благодатна пора!
У народі кажуть: “Осінь прийшла, урожай принесла”.
На противагу американській традиції Хелловіну у нашій школі вирішили організувати свято гарбуза, яке мало на меті розвиток творчих здібностей, естетичних смаків учнів, поваги до традицій свого народу. До цього дня готувалися всі: учні 1-11 класів, разом з батьками, сумлінно виготовляли гарбузові дива та добирали рецепти найсмачніших страв із гарбуза! Найбільшу кількість робіт представили початкові класи (наймолодші школярі вже традиційно відзначаються великою різноманітністю робіт).

Уся шкільна родина та гості школи із задоволенням знайомилися з експозицією виставки урожаю: це були і вази для квітів, овочів, фруктів, миски, карети, кошики, страховиська, гарбузові опудала тощо. Хто б міг подумати скільки всього можна придумати з одного тільки гарбуза?!

Опісля кожен клас влаштував «солодкий стіл», де можна було посмакувати тортами і кексами, пудингами і гарбузовою панакотою, пиріжками та тістечками, цукатами з гарбуза і, звичайно ж, гарбузовою кашею!. Гарбузовий fest тривав 3 дні у фойє школи, тож усі охочі могли вдосталь намилуватися осінніми дарунками.  
Олена Зайцева, педагог-організатор.

Коментарі