«Безпека на дорозі – це безпека життя»


З початком навчального року, коли з періоду безтурботного відпочинку необхідно переорієнтуватись на щільний навчальний графік, який вимагає від учнів не тільки уваги під час уроків, а й під час дороги до школи та у час повернення додому, доцільно нагадати дітям елементарні правила безпеки, серед яких значне місце варто приділити правилам дорожнього руху.
Робота в цьому напрямку педагогами нашого закладу ведеться систематично.
Так, згідно з планом спільних заходів, в школі під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху було проведено виховні заходи, спрямовані на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
Педагоги початкової ланки (1-4 класи ) провели для учнів практичне ігрове заняття «Безпечна вулиця».  Було обіграно різноманітні ситуації  на дорозі , повторено правила дорожнього руху. Свої знання діти відобразили в малюнках. Для учнів 5-12 класів проведено футквест «Зробимо життя безпечним». Учні продемонструвати практичні знання правил дорожнього руху. Серед учнів 9 -12 класу проведено роз’яснювальну роботу з питань  дотримання правил дорожнього  руху та безпеки перевезень пасажирів. Педагоги нагадали учням правила поведінки у громадському та залізничному транспорті, адже старшокласники вже самостійно їздять до школи, та акцентували їх увагу на важливості бути обачливими на вулицях і дорогах.
Вихованці дошкільного відділення стали учасниками театралізованого заняття з правил дорожнього руху. До них завітали учні 5-х класів. Діти разом вивчали правила дорожнього руху, співали пісні, відгадували загадки. Також серед проведених заходів можна відзначити найбільш яскраві: «Абетка безпечної поведінки в навчальному закладі» - загальношкільні інструктажі з БЖД, конкурс дитячих малюнків «Безпечна дорога до школи», батьківські збори та індивідуальні бесіди з нагадуванням батькам про необхідність обов’язково  подавати власний приклад дітям з дотримання правил дорожнього руху. Ці заходи дуже важливі та необхідні, адже аналіз причин травмування дітей свідчить, що більшість нещасних випадків були спровоковані недбалістю дорослих.
Закликаємо вас бути обережними на дорозі та берегти своє життя!
Ірина Самарьска, відповідальна за роботу з БЖД

Коментарі