Професійний орієнтир

Сучасний темп життя – швидкий, мобільний, розписаний по-хвилинно. Він вимагає від людини максимально використовувати життєві ресурси задля забезпечення власних потреб та потреб соціуму. Аби не стати заручником часу, людина має навчитись підлаштовуватись під потреби сьогодення. А досягти цього можна шляхом правильного вибору професії, яка буде приносити не лише матеріальне, а й моральне задоволення. Аналітики і психологи одностайно радять вибирати сферу діяльності, виходячи з власних інтересів і здібностей. Вкрай важливо любити те, що робиш, адже в цьому випадку вдасться отримувати нові знання, розвиватися та будувати успішну кар'єру. Не менш важливим чинником вдалого вибору професії є її затребуваність. Сьогодні на ринку праці безліч професій, й молоді досить важко зорієнтуватися з вибором. Тож школа стає стартовим майданчиком, який зможе допомогти дітям обрати свій шлях.
Протягом лютого-березня у стінах школи-інтернату «Джерело» відбувався Місячник профорієнтаційного виховання «Праця – найкращий шлях до того, щоб любити життя». У виховних заходах були задіяні спеціалісти з найрізноманітніших професійних галузей. Діти мали змогу познайомитись з багатьма професіями, почути історії успішних людей, дізнатися цікаві факти про незвичайні рідкісні спеціальності.
Першим професійну естафету розпочав Запорізький обласний ляльковий театр, який завітав до дітлахів з ляльковою виставою та познайомив вихованців з цікавою професією «Актор-ляльковод»; наступними до старшокласників завітали люди, які займаються мистецтвом та створюють незвичайні сучасні образи – фотограф та шопер-стиліст.
Представники авіа-компанії «Мотор Січ» презентували дітям цікаві та, водночас, складні й романтичні професії борт-провідника та штурмана.
Викладачі Запорізького професійного ліцею автотранспорту Якушевич Олексій Володимирович, Чорний Павло В'ячеславович та Галенко Марина Вікторівна ознайомили хлопців та дівчат з актуальними спеціальностями, які вони зможуть отримати, вступивши до ліцею.
 Активний відпочинок та гарний настрій забезпечив Заслужений тренер України, викладач Запорізького національного університету Борис Кокарєв, який наочно продемонстрував дітям професію тренера.
Майстер-клас з ораторського мистецтва подарувала теле-ведуча Запорізького каналу ТВ-5 Альона Матвєєва.
Продовжуючи зустрічі, до школи завітали студенти  Запорізького педагогічного коледжу. Окрім виховної бесіди гості  провели цікаві майстер-класи з Петриківського розпису та виготовлення листівки в техніці «мокрого згинання паперу». Усі на згадку отримали вітальну листівку виготовлену своїми руками в той техніці, яка їм сподобалася.  
А завершальною зустріччю став візит до малюків професійного пасічника. Він і про професію свою розказав, і дав медку скуштувати, аби діти знали та розуміли, що усі, без винятку, професію складні, але якщо робити свою справу з любов’ю – неодмінно отримаєш гарний результат.
Ми дякуємо усім, хто брав участь у підготовці заходів, віримо, що  спільні зусилля не будуть марними, і наші діти, обравши улюблену справу, обов’язково стануть успішними!
Олена Третяк
   

Коментарі