«Не будь байдужим, дбай про безпеку», – день цивільного захисту

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Діти та молодь повинні бути озброєні знаннями і навичками правильної поведінки у разі загрози життю та здоров’ю.
Чим раніше вони вивчать основні принципи самозахисту та усвідомлять свою відповідальність під час НС, тим ефективнішими будуть результати. Саме тому проведення Дня цивільного захисту сприймається як невід’ємна частина навчально-виховного процесу. І вчителі, і школярі на практиці переконалися щодо великої користі підготовки дітей до життя у бурхливому морі сучасного техногенного світу.
Знання, отримані учнями при вивченні навчальних програм з основ здоров’я та цивільного захисту населення, практичного закріплюються в ході проведення Дня цивільного захисту.
Так, 9 квітня 2019 року в нашому навчальному закладі пройшов День цивільного захисту.
Програма цього заходу була насичена та цікава. У класах були проведені:
єдині інформаційні години «Безпека – це життя» (1 – 12 класи);
тематичні уроки «Здоров’я як важлива життєва цінність» (5 – 12 класи);
виховні заходи з тематики цивільного захисту, безпеки життєдіяльності і основ медичних знань:
«Надзвичайні ситуації» (1 – 4 класи);
«Небезпечні знахідки» (5 – 7 класи);
«Що необхідно знати про евакуацію» (8 – 12 класи);
гра-практикум «Якщо трапилась біда» (6 – 12 класи);
заняття «Перша допомога ураженим при пожежі» (1 – 12 класи).
Учні мали нагоду переглянути навчальні фільми про надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. У класах були організовані змагання з надягання ватно-марлевих пов’язок, проводились заняття з медико-санітарної підготовки. Напередодні учні 2 – 3 класів відвідали музей та пожежно-технічну виставку. Дітям продемонстрували пожежну техніку і обладнання. Кожен бажаючий мав змогу відчути себе рятувальником, який мчить на пожежу в професійному автомобілі.
Наприкінці дня за сигналом ЦЗ «Увага всім!» була здійснена навчальна евакуація педагогічних працівників та учнів. Завершився День цивільного захисту підведенням його підсумків.
Педагогічним працівникам у проведенні належної інформаційно-просвітницької роботи серед дітей та учнівської молоді щодо правил поведінки при виникненні НС і їх попередження надавав практичну допомогу постійно діючий шкільний навчально-консультативний пункт з цивільного захисту і безпеки життєдіяльності, а також оформлений інформаційно-довідковий куточок «Вчимося жити у безпеці».
І.В. Самарська, відповідальна за роботу з ОП                                    

Коментарі